New Holland varaosat ja tarvittavat välineet koneiden huoltoon löytyy luotettavalta jälleenmyyjältä

Koneiden varasosia ostaessa kannattaa tehdä hintavertailua, mutta yleensä varaosat, kuten esimerkiksi New Holland varaosat kannattaa hankkia luotettavalta jälleenmyyjältä, joka antaa myymilleen tarvikkeille reilun takuuajan. Monelle meistä elämä maatilalla ei ole lainkaan tuttua, tämän blogin kautta pääset kurkkaamaan, mitä kaikkea elämään maatilalla ja sen töihin kuuluu. Tervetuloa blogin pariin, toivottavasti pystymme tarjoilemaan aiheesta mielenkiintoista ja hyödyllistä luettavaa.

Maanviljelijällä riittää töitä jokaisena vuodenaikana

Maanviljelijän elämään vaikuttavat paljon eri vuodenajat, koska niiden mukaan määräytyy, minkälaisia töitä tehdään milloinkin. Kaikki maatilalla asuvat ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että työ maatilalla ei koskaan pääse loppumaan ja maanviljelijällä riittää tekemistä jokaisena vuodenaikana.

Talvella maatilalla huolletaan koneita ja korjataan rakennuksia

Kasvukauden aikana maatilalla ei käytetä aikaa koneiden korjaamiseen, vaan ne kannattaa huoltaa parhaaseen käyttökuntoon talven kuukausien aikana, jolloin niitä ei tarvita käytössä. Talvi onkin maanviljelijälle yleensä aikaa, jolloin maanviljelijä tekee erilaisia huolto- ja kunnostustöitä sekä paperitöitä, joihin kuuluvat maatilalla käytettävien koneiden huollot, rakennusten korjaamiset, viljelyssuunnitelmien tekeminen seuraavalle vuodelle sekä kustannuslaskelmien tekeminen.

Keväällä kylvetään ja kesällä torjutaan rikkakasveja

Keväällä on toukotöiden aika, silloin muokataan ja lannoitetaan pellot sekä kylvetään siemenet. Maa muokataan kuohkeaksi kasvualustan valmistamiseksi siellä kasvatettaville kasveille ja samalla se lannoitetaan. Siemenet kylvetään maanpinnan alle, muutaman sentin syvyyteen. Keväällä kylvetään viljat, kuten ohra, kaura, rypsi ja porkkana sekä istutetaan siemenperunat ja siemensipulit. Osa kasveista on istutettu jo syksyllä, kuten esimerkiksi syysvehnä ja syysruis. Keväällä myös monivuotiset kasvit nousevat esiin lumen alta. Kesällä on vuorossa rikkakasvien torjunta ja tarvittaessa kasveille annetaan kesällä myös lisäravinteita. Kesällä myös niitetään vihannessatoa.

Syksyllä korjataan sato talteen

Syksyllä maanviljelijä korjaa viljasadon talteen leikkuupuimurilla, joka leikkaa viljan, ravistelee jyvät säiliöön ja sylkee korret pellolle. Pellolta korret eli oljet voidaan kerätä talteen paaleiksi. Nurmisato niitetään rehuksi eläimille. Vihannessatoa tulee pitkin kesää, samoin kuin perunoita ja porkkanoita. Sadonkorjuun jälkeen pelto valmistellaan talvea varten ja voidaan kyntää tai muokata kevyesti sekä siihen voidaan myös kyntää syysviljat. Syksyn vaihtuessa talveksi monivuotiset kasvit jäävät talvehtimaan ja maanviljelijä voi keskittyä kunnostamaan peltojen ojia, teitä, maanviljelyyn tarvittavia koneita ja rakennuksia. Varaosat koneisiin kannattaa ostaa niiden merkin mukaisesti. Esimerkiksi New Holland koneisiin on parasta ostaa New Holland varaosat, jotka sopivat koneisiin varmasti. Voit hankkia niitä luotettavalta jälleenmyyjältä, kuten Hämeen traktorihuolto.



tag:
348 sanat

minusta

Maataloutta nyt ja ennen Kiinnostaako sinua viljelyn ja maatalouden historia ja nykypäivä? Tässä blogissa perehdytään miten maataloutta on hoidettu aiemmin ja minne asti sen historia yltääkään, sekä mitä samaa on kantautunut vielä tähänkin päivään. Eli kirjoituksissa tullaan myös nykypäivään ja katsotaan millaista viljely ja maatalouden hoito on tällä hetkellä, sekä mitä erityispiirteitä nykytekniikka on tuonut mukanaan. Kirjoituksissa käydään läpi mistä eri viljeyksemme ovat lähtöisin, miten eri viljelytekniikoita on kehitelty vuosisatojen saatossa. Katsotaan myös mitä erilaisuuksia eri maanosien ja maiden välillä on. Tiedätkö esimerkiksi missä päin maailmaa eri viljelykset ovat peräisin tai miten ne on saatu menestymään myös muissa maissa ja olosuhteissa? Näistä ja paljon muusta lisää blogissa!

Haku