Case IH traktorihuolto - Traktorien ja työkoneiden säännöllinen huolto pidentää niiden käyttöikää

Kaikkien työkoneiden oikea huolto on tärkeää, jotta niitä olisi turvallista käyttää sekä kokonaisvaltaisen käyttöiän pidentämiseksi. Yksi tärkeimmistä maatilalla käytettävistä koneista on traktori, jonka monia toimintoja ohjataan nykyään sähköisesti ja /tai tietokoneen avulla. Peltotöissä voidaan myös käyttää GPS-perusteista ajo-opastusta tai automaattiohjausta. Traktori rakentuu voimansiirrosta, hydrauliikasta, akselistosta ja turvaohjaamosta. Traktori sopii monenlaisiin töihin ominaisuuksiensa ja osiensa muodostaman kokonaisuuden ansiosta. Maatilalla traktoria käytetään esimerkiksi vetokoneena, kuormaajana, hydrauliikka- ja sähkövoiman lähteenä. Traktorin perään ja eteen voidaan kiinnittää monia työkoneita, joilla muokataan maata, kylvetään, lannoitetaan, korjataan satoa ja myös siirretään erilaisia kuormia. Traktorien, kuten muidenkin työkoneiden oikeanlainen ja säännöllinen huolto on tärkeää. Monet huoltopaikat saattavat olla erikoistuneita vain tiettyihin merkkeihin, esimerkiksi Case IH traktorihuolto on paras valinta Case IH traktoreille ja sieltä löytyy varmimmin myös Case IH varaosat.

Traktorin tarkastus ja huolto on tärkeä osa niiden turvallista käyttöä

Traktoria käytetään maatilalla lähes joka päivä ja sen vuoksi sille, kuten muillekin maatilan koneille täytyy tehdä ajoonlähtötarkastus, joka kerta, ennen niillä ajamista. Tarkistus tulee tehdä myös, vaikka traktori ei olisi kovassa käytössä. Työkoneiden asianmukaisesta huollosta ja kunnossapidosta on myös säädetty laissa, työturvallisuuden varmistamiseksi.

Eri-ikäisille ja mallisille traktoreille ohjeet saattavat hieman vaihdella, mutta tarkat ohjeet löytyvät käyttöohjekirjasta. Ensimmäiseksi kannattaa tehdä yleissilmäys, jossa kiertää traktorin ympäri ja tarkistaa, että kaikki näyttäisi olevan kunnossa silmämääräisesti.

Moottorista tarkistetaan moottoriöljyn taso ja polttoaineen määrä sekä lisätään niitä tarvittaessa. Jos traktorissa käytetään ureaa, tarkistetaan myös sen riittävyys sekä jäähdytin-, jarru- ja kytkinnesteet. Voimansiirron ja hydrauliikan öljyt tulee myös tarkistaa, sekä jarrujen toimivuus. Traktorin alta tarkistetaan, ettei siellä ole öljylammikoita tai muita vuotoja. Traktorin renkaiden ilmanpaineet kannattaa myös tarkistaa; oikea ilmanpainesuositus löytyy käyttöohjekirjasta. Valojen ja vilkkujen toimivuus tarkistetaan myös, sekä se, että varoituskolmio on mukana.

Traktorit ja muut työkoneet huolletaan perusteellisemmin vuosittain ja määräaikaishuollossa. Ohjeet siitä, milloin nämä huollot ovat ajankohtaisia, löytyvät traktorin ja/tai työkoneiden huoltokirjasta.

Hämeen traktorihuolto Oy:lta saat muun muassa Case IH traktorihuollot sekä Case IH varaosat.tag:
305 sanat

minusta

Maataloutta nyt ja ennen Kiinnostaako sinua viljelyn ja maatalouden historia ja nykypäivä? Tässä blogissa perehdytään miten maataloutta on hoidettu aiemmin ja minne asti sen historia yltääkään, sekä mitä samaa on kantautunut vielä tähänkin päivään. Eli kirjoituksissa tullaan myös nykypäivään ja katsotaan millaista viljely ja maatalouden hoito on tällä hetkellä, sekä mitä erityispiirteitä nykytekniikka on tuonut mukanaan. Kirjoituksissa käydään läpi mistä eri viljeyksemme ovat lähtöisin, miten eri viljelytekniikoita on kehitelty vuosisatojen saatossa. Katsotaan myös mitä erilaisuuksia eri maanosien ja maiden välillä on. Tiedätkö esimerkiksi missä päin maailmaa eri viljelykset ovat peräisin tai miten ne on saatu menestymään myös muissa maissa ja olosuhteissa? Näistä ja paljon muusta lisää blogissa!

Haku