Traktorin huolto

Traktorilla tehtäviin asioihin kuuluu hyvinkin raskaita työtehtäviä, joten sen kestävyydeltä odotetaan paljon. Mikään laite ei kestä ainiaan hyvänä, varsinkaan jos sitä ei huolla. Tässä kirjoituksessa käydään läpi mitä huoltotoimenpiteitä traktoriin tulee tehdä kauden päätyttyä, jotta toimintakunto jatkuu hyvänä mahdollisimman pitkään.

 

Puhdistus

Pese, puhdista kunnolla kaikki traktorin osat ja ja vahaa lopuksi. Vahaus sen takia, että maali suojaa sen alla olevaa lasikuitupintaa ja vahaus suojaa maalia. Lian poisto auttaa myös huomaamaan korjattavat tai muuten vain huomioitavat kohdat. Jonkin likakohdan alle saattaa piiloutua halkeamia tai muita rikkoja, jotka saattavat ajan kanssa muodostua vain pahemmaksi.

 

Korjaa

Jos jotain korjattavaa huomaa, kannattaa se korjata ennemmin kuin myöhemmin. Vaikka traktori toimisikin vielä korjaustarpeesta huolimatta, voit aiheuttaa sille pahempaa hallaa korjausta venyttämällä. Silloin kun traktorilla ei ole käyttöä, on erinomaista aikaa tehdä korjaukset. On ikävää, jos korjattava kohta pamahtaa rikki kiireisen työsesongin aikaan.Traktoreita huoltaa esimerkiksi: Hämeen traktorihuolto.

 

Polttoainesäiliö

Täytä polttoainesäiliö kokonaan. Tyhjä tila voi antaa mahdollisuuden tiivistymiselle ja veden syntymiselle. Tämä taas aiheuttaa moottorille ongelmia myöhemmin.

 

Tutustu valmistajan oppaaseen

Tutustu tarkkaan valmistajan oppaaseen ja sen huoltohjeeseen. Valmistajan oppaassa saattaa olla asioita, joita pitää ottaa erityisesti huomioon kyseisen merkin tai mallin kohdalla huollon osalta. Näissä kannattaa olla tarkkana erityisesti suodattimen ja öljynvaihdon kohdalla, joissa vaihtovälit on yleensä merkitty tuntimäärinä. Tässäkin kohtaa kannattaa toimia ennemmin kuin myöhemmin.

 

Estä hiiret karkottimella

Hiiret saattavat pesiytyä traktorin sisäosiin ja pureskella käyttökunnottomaksi sen osia. Hanki siis karkoittimet tai vastaava tapa estää hiirien pesiytyminen traktoriisi.

 

Akku täyteen ja kaikki elektroniikka irti

Akku kannattaa ladata täyteen, sillä se estää sen jäätymistä. Muista myös puhdistaa akku sillä lika ja kosteus saattaa johdattaa jännitteen tyhjentäen akkua.

Irrota myös kaikki elektroniikka ohjaamosta ja muualta traktorista. Ne ovat turhan arvokkaita osia jätettäväksi sään armoille.

 

Ilmansuodattimet

Muista tarkistaa ja vaihtaa ilmansuodattimet. Nniiden tyhjentäminen voi olla hieman riskiä hommaa, sillä niihin saattaa tulla tyhjennyksien yhteydessä reikiä.

 

Renkaiden tarkistus

Ensinnäkin on hyvä tarkistaa onko renkaat kaikin puolin kunnossa, sen jälkeen tarkista ilmanpainetasot kuntoon.

Jos vain mahdollista, säilytä traktoria sisällä suojassa lumelta ja muilta sääolosuhteilta. Näillä neuvoilla pääset pitkälle.tag:
335 sanat

minusta

Maataloutta nyt ja ennen Kiinnostaako sinua viljelyn ja maatalouden historia ja nykypäivä? Tässä blogissa perehdytään miten maataloutta on hoidettu aiemmin ja minne asti sen historia yltääkään, sekä mitä samaa on kantautunut vielä tähänkin päivään. Eli kirjoituksissa tullaan myös nykypäivään ja katsotaan millaista viljely ja maatalouden hoito on tällä hetkellä, sekä mitä erityispiirteitä nykytekniikka on tuonut mukanaan. Kirjoituksissa käydään läpi mistä eri viljeyksemme ovat lähtöisin, miten eri viljelytekniikoita on kehitelty vuosisatojen saatossa. Katsotaan myös mitä erilaisuuksia eri maanosien ja maiden välillä on. Tiedätkö esimerkiksi missä päin maailmaa eri viljelykset ovat peräisin tai miten ne on saatu menestymään myös muissa maissa ja olosuhteissa? Näistä ja paljon muusta lisää blogissa!

Haku

Viimeisimmät julkaisut

Traktorin huolto
17 April 2020